Advent Bécsben 1 nap

Bécs

Időpont Utazás Ellátás Elhelyezés Alapár Foglalás
2021.12.18.-18. ellátás nélkül szállás nélkül
9.900,-Ft/fő-től
Foglalás
Egyedi időpont min. 20 fő foglalás esetén
Ajánlatkérés

Foglalás - Advent Bécsben 1 nap


Ajánlott utasbiztosítások (Amennyiben nem kéri valamelyik biztosítást az alábbiak közül, kérjük vegye ki a pipát!)

480 Ft/fő/nap

Részvételi díj 5%-a

0 Ft


Indulás előtt kb. 1 héttel írásos értesítőt (levél vagy e-mail) küldünk az indulással kapcsolatos információkról telefonszámokkal.


A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!

Lefoglalom

1. Amennyiben foglalni szeretne, kérjük, töltse ki a fenti űrlapot és kattintson a foglalás gombra. Amennyiben csak érdeklődni szeretne, a kapcsolatok lapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén megtehetei.

2. Miután megkaptuk a foglalási adatokat, kollégáink elkészítik szerződését és számláját/előlegszámláját, melyet e-mailben küldünk el Önnek. Ezzel létrejön az utazási szerződés, melynek értelmében ezen módosítani csak az Utazási feltételekben leírtak szerint lehet.

3. A szerződést és számlát aláírva küldje vissza hozzánk akár e-mailben az adriaholiday@adriaholiday.hu címre, akár faxon a 06 46 508 689-es számra, vagy postai úton az Adria Holiday Utazási Iroda Kft, 3530 Miskolc, Városház tér 22 címre.

4. Kérjük, hogy az előlegszámla/ számla összegét az OTP Banknál vezetett 11734004-20467221-00000000 számú bankszámlára átutalással egyenlítse ki, vagy bármely OTP Bank fiókjában készpénzben is befizetheti.

5. Egyéni szállásfoglalások esetén az előlegszámla/ számla összegét 24 órán belül kérjük kiegyenlíteni, autóbuszos utazás esetén 48 órán belül.

6. Az utazáshoz szükséges részvételi jegyet néhány nappal indulás előtt küldjük el Önnek, melyben az utazáshoz szükséges minden információt megtalál.

7. További kérdéseit az adriaholiday@adriaholiday.hu e-mail címen felteheti.

Advent Bécsben

 

Ha advent, akkor Bécs! Az adventi időszak teljesen összefonódott Bécs városával.
A bécsi karácsonyi vásárok és az itt található gazdag kulturális, történelmi látnivalók mindenképpen szívet melengető és egyben egyedüli élmény ilyenkor télen.

 

Bécs, akkor Advent

Ki ne hallott volna már a bécsi karácsonyi vásárokról?

Fedezd fel Ausztriát ünnepi köntösben!
Az utcákon karácsonyi fények díszlenek, melyekhez hozzájárulnak a különleges hangulatot árasztó adventi kirakatok, fiákerek, szűk utcácskák, adventi koszorú, karácsonyi illatok. Régimódi csemegék – mézes dió, csokimázas gyümölcsök – illata árad. Mindent kaphatunk itt, ami szem, szájnak ingere papírzacskóban sült friss finom gesztenyét, forralt bort, puncskreációkat többféle ízesítésben.

Advent Bécsben: vásárok

Bécs legszebb terei november közepétől egészen karácsonyig csodaszép karácsonyi vásárokkal várja a látogatókat. Ilyenkor rengeteg standdal találkozunk, ahol a legkülönfélébb karácsonyi ajándékokat, karácsonyfadíszeket, kézműipari termékeket szerezhetjük be. Emellett élvezhetjük a helyi ínyencségeket, forró puncsféleségeket.

Feltételezések szerint az első decemberi vásár megtartására Bécsben I. Albert herceg 1294-ben adott engedélyt. Másik feljegyzés szerint 1626-ban volt a Stephansdom előtt adventi vásárhoz hasonló. Az akkori kornak megfelelően cukorkát, mézeskalácsot, péksüteményeket lehetett kapni. Annak ellenére, hogy volt beszüntetésre is példa, a karácsonyi vásárok később mindig célt értek és újra megrendezésre kerültek. Az évszázadok alatt a több alkalommal változtatták meg a helyszíneket is. A klasszikus bécsi karácsonyi vásár története, a bécsi Városháza kapui előtt 1764-re nyúlik vissza. Az adventi időszakban minden karácsonyi öltözékbe borul az utcák, terek, üzletek. A bécsi karácsonyi vásár Ausztria legnagyobb adventi vásárnak számít, érdemes mindenkinek legalább egyszer ide ellátogatni.

A kézműves termékek mellett változatos szórakoztató programokkal várják az időseket és a fiatalokat a bécsi vásárok helyszínein. Csaknem 20 adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg kapuit ebben az időszakban, az osztrák fővárosban.

Íme, néhány adventi vásár helyszín (a változtatás jogát fenntartják a szervezők):

- Christkindlmarkt am Rathausplatz, 1010 Wien
- Altwiener Christkindlmarkt, Freyung, 1010 Wien
- Kunst und Antiquitätenmarkt zu Weihnachten, Am Hof, 1010 Wien
- Weihnachtsmarkt auf dem Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien
- Adventmarkt, Mahlerstraße, 1010 Wien
- Adventmarkt, Oberes Belvedere, 1030 Wien
- Adventmarkt, Resselpark, 1040 Wien
- Adventmarkt, vor der Kirche Maria Hilf, 1060 Wien
- Weihnachsmarkt, Spittelbergviertel, 1070 Wien
- Adventmarkt, Hof im Alten AKH, 1090 Wien
- Adventmarkt, Favoritenstraße/Quellenstraße, 1100 Wien
- Adventmarkt, Fußgängerzone Favoriten, 1100 Wien
- Adventmarkt, Meidlinger Hauptstraße, 1120 Wien
- Adventmarkt, Schloss Schönbrunn, 1130 Wien
- Adventmarkt, Am Platz, 1130 Wien
- Adventmarkt, Türkenschanzpark, 1180 Wien
- Adventmarkt, Franz-Jonas-Platz, 1210 Wien

További információk a karácsonyi vásárokról: https://www.wien.info/hu/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

 

Látnivalók Bécsben

 

Bécs több, mint 100 múzeummal várja a látogatókat,a pompás barokk épületektől a szecessziós építészetig sok szépség várja az idelátogatókat.

Hofburg 

a hajdani óriásbirodalom „vezérlőterme”, Császári Rezidencia, mely mára az osztrák szövetségi elnök hivatalos székhelye. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni. Világszínvonalú gyűjtemények, kiállítások repítik vissza a történelem, művészet és élvezetek világába a látogatót.

 

Milyen kiállítások közül válogathatunk? - Advent Bécs

 

Császári lakosztályok
Itt élt Ferenc József és Sisi gyermekeikkel és az udvartartással. Ferenc József dolgozószobája, felesége lakó- és hálószobája, a fogadóterem, a konferenciaterem és számos szalon is megtekinthető. A császári lakosztályokon belül tekinthető meg a Sisi Múzeum és az Ezüstkincstár is ezüst és porcelángyűjteményekkel.

 

Sisi Múzeum
Erzsébet császárnő kultuszát hivatott ez a Múzeum bemutatni, s közben a mítoszokat szembesíti a valósággal. Erzsébet személyes tárgyai, róla készült portrék, eredeti lakókörnyezete betekintést kínál az akkori időszakba. A központba helyezik Erzsébet magánéletét, ebből a szemszögből láthatjuk a történéseket. Látható itt: a császárnő néhány nyári ruhája, magyar koronázási ruhája, akvarellkészlete, hárfája és még sok más…

 

Spanyol Lovasiskola
Híresek az itteni bécsi lipicai lovak, melyek a piruettől a capriole-ig művészi produkcióval kápráztatják el az érdeklődőket. A Spanyol Lovasiskola egyediségét mutatják az utolérhetetlen gálabemutatók, a lovaglás magasiskolájának művészete.

 

Schönbrunn kastély és Park
A gyönyörű barokk kastély méltán volt Sisi egykori rezidenciája. A Habsburgok tulajdonában 1569 óta áll, II. Ferdinánd császár felesége később építtetett egy nyári kastélyt a területen, tőle származik az elnevezés „Schönbrunn”. Ő nevezte így a helyet. Mária Terézia uralkodása alatt teljesen átépítették a területet. Mostani állapotában a kastély 1441 helyiségből áll, ebből 45 látogatható. Reprezentációs termei, vendégszobái fényűzőek: 14 karátos aranylemezekkel díszített falfelületek, cseh kristálycsillárok, cserépkályhák, csak néhány dolog, ami az akkor fényűző élet lenyomata.
Néhány érdekesség: a Tükörteremben valaha Mozart is zenélt; Mária Terézia és kancellárja titkos megbeszéléseket tartott a Kínai kabinetben; a Vieuxlaque-szobában Napóleon is tanácskozott, a Kék kínai szalonban írta alá Károly császár és király a lemondó nyilatkozatát.

 

Néhány ötlet – Ne felejtsék el megnézni még bécsi adventi utazásunk során

 

Schönbrunn: Gloriette
Jelenleg egy kávézó üzemel itt, a finom sütemények, kávék elfogyasztása közben gyönyörködhetünk Bécs csodálatos panorámájában. Vasárnap délelőtt élő zene szól, a klasszikustól a dzsesszig.

 

Schönbrunn: Labirintus
Mindenki számára nyitott a hajdani császári család labirintusa, ahol, ha elég figyelmesek vagyunk, felfedezhetjük a 12 csillagegy szimbólumát is.

 

Schönbrunni állatkert:
A világ legrégebbi állatkertje, kevesen tudják, de már négyszer nyerte el, Európa legjobb állatkertje címet. A világon elsőként itt született Bécsben emberi tartásban nevelt afrikai elefánt, illetve természetesen úton fogant pandabébi. Több mint 500 állatfaj él itt, a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig.

 

Kunsthistorisches Museum Wien
(Szépművészeti Múzeum)

A Múzeum Gottfried Semper és Karl von Hasenauer tervei alapján készült, mely akkori rendeltetése a császári gyűjtemény elhelyezése volt. Képtára a nyugati művészettörténet számos remekét őrzi, például csak hogy néhányat említsünk: Raffael, Vermeer, Velazquez, Rubens, Tintoretto műveit.

 

Albertina
Nem csupán a világ legnagyobb és legértékesebb grafikai gyűjteményeinek egyike, hanem egyben új kiállítási gyűjteményében a modern mesterműveknek is helyéül szolgál.

 

Kunst Haus Wien
Friedensreich Hundertwasser, festő és építész egyetlen állandó kiállításának helyszíne. A közelében található a Hundertwasser ház.

 

Hundertwasser ház
sokszínű, díszes, egyedi lakóház. Friedensreich Hundertwasser új impulzusokat adott a bécsi építészetnek sajátos stílusával: színes felületek, szabálytalan formák, be- és átnőve burjánzó zölddel.

 

Práter
Vidámpark, óriáskerékkel, mely Bécs egyik leghíresebb jelképe. Több mint 250 attrakció biztosítja a szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 117 méter magas láncos körhinta, beltéri hullámvasút, 5D mozi, Turbo Boost, Skyfall, gokart pálya, repülő szőnyeg, vízi vidámpark és még sok más csalogatja a látogatókat. Szenzációs látványosságnak számít a Madame Tussauds Panoptikum.

 

 

 

Advent Bécs - Utazz Práter-be

 

Madame Tussauds Panoptikum
A látogatók testközelből ismerhetik meg a világ számos hírességét: díszvendég itt Arnold Schwarzenegger és Falco, Erzsébet császárné és Gustav Klimt, Robbie Williams és Nicole Kidman.

 

Heindl Csokimúzeum, Csokigyár
Egyik legkedveltebb és leglátogatottabb program a csokigyár látogatás összekötve kóstolóval. A finomságoknak senki sem tud ellenállni, nem csoda. A Heindl csokimanufaktúra családi vállalkozásként indult el, megalapítója Walter Heindl volt. A gyár még ma is a család tulajdonában áll, kb. 120 dolgozót foglalkoztat. Különlegességek, magas minőségű karácsonyi, húsvéti és mikulás figurák gyártása zajlik, és persze pralinék, egyéb finomságok is készülnek.

 

Operaház
A világ egyik legjelentősebb Operaháza, ahol a legmagasabb színvonalú előadásokat élvezheti a közönség. Az épületet 1863 és 1869 között építették August Sicard von Sicardsburg és Eduard van der Nüll. Érdekesség: az operaházban szervezetett vezetéseken bárki részt vehet és betekinthet a kulisszák mögé. Egyszer egy évben táncparketté alakítják át a színpadot és a nézőteret az Operabál alkalmával. Elsőbálos párok estélyibe, frakkba öltözve nyitják meg a bált az államfő jelenlétében.

 

Szent István dóm
Bécs egyik jelképe a Szent István dóm, építését a 12. században kezdték el, ma Ausztria egyik legjelentősebb gótikus építménye. 107,2 méter hosszú és 34,2 méter széles. Négy tornya közül a legmagasabb 136,44 méter. 343 lépcső megtétele után juthatunk el a toronyőr-szobába, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Összesen 13 harangot számolhatunk meg itt, de a legmagasabb harang, Pummerin az északi toronyban található a maga 68,3 méteres magasságával, mely Európa második legnagyobb szabadon lengő templomi harangja. Ha kicsit jobban megfigyeljük kívülről a templom tetejét, a színes cserepekből kirajzolódik a császári és királyi hatalmat jelképező kétfejű sas, valamint Bécs városa és Ausztria címere. A Stephansdom érdekességei mellett számos értékes oltár, művészi arany, drágakő díszítésű ereklye, szentségtartó és számos híresség nyughelye is itt található. Azoknak, akik közelebbről szeretnének betekinteni a templom történetébe, ajánljuk figyelmükbe a székesegyházban és katakombákban tartott rendszeres idegenvezetéseket.

 

Kartner Strasse
Bécs előkelő és nagy múltú bevásárló utcája, a Stephansplatz és a Karlsplatz között. Viszonylag drága boltokkal találkozhatunk, de kezdenek megjelenni az olcsóbb üzletek, valamint a gyorséttermek is. Az adventi időszakban kiemelt szerepet kap ez az utca, gyönyörűen felöltöztetik a bécsiek ezzel is még több látogatót csábítva.

 

Graben
Bécs egyik legforgalmasabb sétálóutcája. A Graben jelentése: árok. A széles térszerű utca a XIII. századig külső várárok volt.

 

Mariahilferstasse
Bécs egyik legismertebb bevásárlóutcája az Óváros környékén. Közel 350 üzlet található a 1,8 kilométer hosszú utcában. A turisták számára rengeteg üzlet, étterem, kávézó, cukrászda kínálja a portékáit, különlegességeit. Az adventi időszakban lezárják a forgalmat ezen a szakaszon és itt is díszkivilágítást, csodás karácsonyi hangulatot varázsolnak a helyiek.

 

Kapucinus templom
A Kapucinus templom alatt található a császár és az egykori uralkodóház tagjainak sírboltja. A sírboltba 1633 óra temetnek. 149 Habsburg, köztük 12 császár, valamint 19 császárnő és királynő lelt itt végső nyugalomra. A kriptában 107 szarkofág és 5 szívurna található, legutóbb 2011-ben temették el itt Habsburg Ottót.

 

Bécsi Parlament és Epstein palota
A Parlament épületét görög stílusban tervezte meg Theophil Hansen, mely előtt Pallasz Athéné szobra található. Az épületben tanácskoztak 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchia osztrák felének a „birodalmi tanácsban képviselt királyságok és országok” képviselői.

 

Epstein palota
A Parlament közvetlen közelében található, szintén Hansen alkotása. 2005. szeptemberétől a Parlament céljaira használják. Csak idegenvezetések keretében látogatható.

 

Belvedere
A barokk kastély és a hozzátartozó kert pompája már önmagában feledhetetlen élmény. Emellett a világ legnagyobb Klimt-gyűjteménye az egyik legimpozánsabb darab a gyűjtemények közül, de például Schiele és Kokoschka jelentős munkáit vagy Savoyai Jenő herceg lakószobáit, dísztermeit is megtekinthetjük.

 

Advent és Karácsony Bécsben

Hasznos információk – Advent Bécsben

Ausztria fővárosa, Bécs

Törvényes fizetőeszköz az euro.
Alapvető köszönések:
Jó estét! - Guten Abend!
Jó napot! – Guten Tag!
Jó reggelt! – Guten Morgen!

 

Külképviseletek – Bécs

 

Magyar külképviselet
Konzuli hivatal

Cím:
Schenkenstrasse 3. 1010 Wien

 

Előhívó: 
00-43-1
Telefon: 
537-80-300 (munkaidőben)
Ügyelet:
(0043-664) 315-01-56
(kizárólag munkaidőn kívül -16:30 és 8:00 között - , sürgős konzuli ügyekben: baleset, haláleset, vagy kiskorú eltűnése esetén hívható)

 

Fax: 
532-11-17

 

Advent Bécs felszállási helyek

Advent Bécs buszos utazás csatalkozási helyei: Miskolcról, Nyíregyházáról, Debrecenből, Tatabányáról, Győrből, Mosonmagyaróvárról, Budapestről és az M1, M3 vonalán.

 

 

 

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva