Top 10 látnivaló Firenzében

img

Toszkána régió székhelye és Olaszország kulturális székhelye egyben. Századokon át a Medici-család uralta a várost, ez is hozzájárult, hogy hosszú múltra tekint vissza. Számos történelmi, művészeti látnivalónak ad otthont, méltán nevezik a „reneszánsz bölcsőjeként”.  A történelmi belvárost az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

1. Palazzo Pitti

A Palota csodás, minden szoba telis tele csodás festményekkel, a hatalmas épület UNESCO világörökség. Firenze legnagyobb múzeum-komplexe, a képtárat Rafaello, Bartolomeo, Tiziano, Dürer, Sarto művei alkotják.

2. Boboli Kert

Közvetlenül a Palazzo Pitti mögött található az olasz, reneszánsz kert. Tavak, lépcsők, fasorok, lugasok, amfiteátrumok gondoskodnak a teljes nyugalomról főleg a forró nyári szezonban nagyon kellemes pihenőt lehet itt tartani.

3. Basilica di San Lorenzo

A Bazilika Firenze egyik legrégebbi temploma, 390-ben alapították, sokáig készült, maga Michelangeló is részt vett a munkálatokban. A templom a Medici család hivatalos temploma és temetkezési helye.

4. Santa Croce

A legnagyobb ferences rendi templom a világon, itt nyugszanak Galileo, Bardi, Macchiavelli és Michelangelo is.

5. Piazzale Michelangelo

Firenze egyik kilátóhelye, ahonnan fantasztikus panorámában lehet részünk.

6. Uffizi Képtár

A világ legnagyobb, legjelentősebb múzeuma, nehéz is ide időpontot foglalni, érdemes jó előre gondolkodni. Előzetes foglalás nélkül pedig készüljünk fel a hosszú sorban állási időre. Többek között Leonardo da Vinci, Tiziano vagy Botticelli műveit csodálhatjuk itt meg.

7. Santa Maria del Fiore

Olaszország egyik legnagyobb temploma, Európa negyedik legnagyobb katedrálisa, mely közel 600 éves vasari freskói, ólomüvegei, építészeti és művészeti alkotásai lenyűgözőek.

8. Palazzo Vecchio

A nagyhercegek székhely Toszkánában, napjainkban Városházaként üzemel.

9. Ponte Vecchio

Firenze legrégebbi és a világ egyik leghíresebb hídja. Érdekesség, hogy Firenze hídja közül ez volt az egyetlen, amely érintetlenül átélte a II. világháborút.

10. Galleris dell’ Accademia

Magyarul Szépművészeti Akadémia, a bejárat előtt találjuk a híres Michelangelo Dávid szobrát.

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva