Egészen az őslakos Taíno indiánokig nyúlik vissza a kubai szivar története, akik már évezredekkel ezelőtt felfedezték, hogyan tudnák hasznosítani a földjükön termő jófajta dohányt. Majd a spanyolok érkezésével, hamarosan a gazdaság és a kultúra elválaszthatatlan részévé nőtte ki magát a termesztés.
Miért különleges? - rendkívül kedvező az éghajlat és termékeny a talaj, ami a kivételes minőségre is egyben garancia - generációról generációra öröklődik a készítési módszer, a mozdulatok, a sodrás, hogyan miből mennyit, milyen arányban vegyítsenek - tradicionális technikával a „torcedorák”, szivartekercselők saját kezükkel sodorják a szivart a különböző dohánylevelek kombinációjából így formálva az íz kombinációt, erősséget, az égési tulajdonságot. Nem is gondolnánk a levelek mérete, nedvességtartalma, finomsága és a számunkra kevésbé fontosnak tűnő apróságok is mennyit számítanak. - egy igazi kubai, akár férfi, nő, öreg, fiatal, gazdag vagy szegény, mindenki egyformán szívja saját szivarját, bárhová utazunk a szigeten - mi is lehetne ettől nagyobb reklám…
Nem véletlen, a nagy érdeklődés a szivarfarmok látogatására a turisták részéről is. Közben a közönség betekinthet a kulisszák mögé, hiszen részletesen elmesélik a helyiek az egész folyamat metódusát, majd a legvégén mindenki saját maga tesztelheti a különböző típusú dohányvariációkat. Ha vonz a mesterség, vagy csak egy igazán jó szivarra vágysz: pillants be a szivarkészítés mesterségébe, és élvezd a valóban minőségi szivar különleges élményét!