Graz – egy helyen a történelem és a természet

img

Graz négy évszakos város, sok felfedeznivaló vár ránk: gyönyörködhetünk a piros cserepes tetők tájképében, a környező hegyekben.

Közkedvelt látványosság első sorban Schlossberg, ahonnan lenyűgöző panorámában lehet részünk, mindenképpen érdemes itt egy fotószünetet tartani.

TOP látnivalók Grazban
- már a méreteivel is lenyűgöző az Attems-Palota
- a Joanneum egyetemes múzeum kultúrtörténeti gyűjteményének ad helyet a Palotamúzeum
- a Ferences Templom éppúgy Graz városképének a tartozéka, mint az Óratorony
- Kunsthaus, a Művészetek háza
- egy New York-i művész tervei alapján készült a Murasziget, mely egy vízben lebegő, szokatlan látványosság kagyló formában, ma egy kávézó és egy amfiteátrum található benne
- Mura –sétány ideális egy kis pihenő beiktatására városnéző túránk alkalmával
- az úgynevezett Ferences negyedben olasz és stájer finomságokat kóstolhatunk meg, a stájer borok közül meg kell kóstolni az olaszrizlinget vagy a Sauvignon Blanc-t!
- a Dóm és a Mauzóleum önmagáért beszél
- ha igazi kulináris élményre vágyunk az Opera mögött a Kaiser-Josef-Platz-on található Graz legnagyobb termelői piaca, a régió gazdái kínálják itt legszebb portékáikat: gyümölcsöt, növényt, virágot, tökmagolajat friss stájer recept alapján készült kenyeret.

A számos látnivaló mellett különböző kirándulócélpontok vonzzák még az ide érkezőket.  Mindenki megtalálja a maga számítását, csak fel kell keresnünk ezt a karnyújtásnyira lévő városkát. Ausztria második legnagyobb városa méltán nyert felvételt az UNESCO kulturális világörökségének körébe.

http://adriaholiday.hu/korutazasok/karintia-a-mediterran-hangulat-es-az-alpesi-hegycsucsok-fellegvara-2018

 

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva