szechenyi-2020

A varázshegyek nyomában

img

A Stájerország és Alsó-Ausztria határán fekvő Semmering minden évszakban változatos programokat ígér az ideutazónak. Világhírű művészek, szabadgondolkodók, a főnemesek kedvelt üdülőhelye volt már a császári időkben, később pedig egyre többen engedhették meg maguknak ezt a csodaszép tájat. Mára már a természet szerelmeseinek, a városból friss levegőre vágyó kalandoroknak kedvelt célpontjává nőtte ki magát.

Program lehetőségek:

a.) Bikepark

A Varázshegy Semmering Bike-parkban mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

A 7 km hosszú kerékpárút változatos kikapcsolódási lehetőséget kínál. Óriásrollerekkel gurulhatunk le a völgybe, ami a családosoknak igazán különleges élmény lehet.

b.) A síelők kedvence

7 km hosszú kivilágított éjszakai pálya, 3 km hosszú szánkópálya, versenypálya, látványos hópark, snow tubing pálya, jégteke, hóbiztos kék és piros pályák várják a tél szerelmeseit

c.) Kastélypark

Spital am Semmering külvárosi részén található egy gyönyörű szálloda, mely egyben kastély is (Sommerau kastély)

d.) Semmeringbahn

A Semmeringi vasút a varázshegyek Gloggnitz és Semmering közötti részén közlekedik, 14 alagúton, 16 viadukton, 11 vashídon, több mint 100 kőhídon keresztül, jelentős szintkülönbségeket (460 m) átívelve. Európában az első hegyi vasútnak számított, különlegessége, hogy kezdettől fogva tájépítészetnek tekintették, harmonizálva a természettel kifejezetten úgy építették meg, hogy illeszkedjen a tájba. Az osztrákok annyira büszkék voltak rá, hogy annak idején a 20 schillinges papírpénz hátoldalára is rákerült a képe. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. 2024-re, ha minden jól megy, már nem csak a felszínen utazhatunk, hanem a Semmering-hágó alatt egy vasúti alagúton is az előzetes tervek szerint.

e.) Salamanderrel a Bécsi-Alpokba

2075 m magasságával a Bécsi-Alpok koronázatlan királya, Schneeberg, melyre fogaskerekűvel, a „Szalamandra” vonattal juthatunk fel Puchbergből. Annak idején maga Ferenc József császár is utazott rajta.

A csendes, nyugodt pihenésre, természetre éhes kalandorok kedvence lesz garantáltan ez a hely, bátran ajánljuk mindenkinek.

          

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva