5 TIPP - MIÉRT Horvátország?

img

Az Adriai-tenger és a hegyek találkozása - Horvátország

1.) Gyönyörű természeti kincsekben gazdag csodálatos ország, a látnivalóknak semmi sem szabhat határt, 8 nemzeti park, 11 természetvédelmi park található a területén, melyek közül egyedülálló a Plitvicei-tavak Nemzeti Park. Isztria középkori falvai, a Kvarner-öböl, Dalmácia csodaszép, kihagyhatatlanok, Dubrovnik pedig a Trónok harca rajongóinak szinte kötelező!

2.) Tele felfedezésre váró szigetekkel!
Horvátországban több, mint 1000 sziget, illetve sziklazátony található. Érdemes beiktatni vitorlás, motorcsónakos csavargásokat, bejárni a Kornati szigetcsoportot, lehorgonyozni az Elafiti szigeteknél vagy a vízalatti horgászatot a Pakleni szigeteknél. Nem beszélve Lokrum titokzatos szigete, Korcula, Hvar, vagy Visről, egyéb rejtett öblökről. Ez a nyílttengeri éden elvarázsol mindenkit!

3.) Változatos strandok
Szerencsére nagyon hosszú a horvát tengerpart, így kedvünkre válogathatunk különböző öblök, partszakaszok közül. Vonzó Brac, melyet Aranyszarvnak is neveznek, apró kavicsok borítják, úgynevezett „szerencse kövek” lelőhelye. Makarska nagyon látványos, 30 m magasról zúduló vízeséssel, panorámás strandjával vagy Mali Bok a búvárok kedvence. Még egy extra információ: az Európai Bizottság szerint az Adriai-tenger Európa legtisztább vízű tengere.

4.) A horvát vendégszeretet, a mediterrán konyha vendégmarasztaló.

5.) Magyar vonatkozás, magyar-horvát közös történelem A magyarok sok támadástól óvták meg a horvátokat a közös ellenségekkel szemben, a Budai várban a sikló alján dalmát címerrel díszített magyar címer ékes bizonyítéka ennek. Ugyanakkor Horvátországban is fellelhetőek ezek a vonatkozások: Rijekában magyar feliratú műemlék díszeleg, Zadarban Könyves Kálmán névjegye, Trogirban IV Béla koronázási palástját találhatjuk meg.

https://adriaholiday.hu/korutazasok/csoport/korutazas/horvatorszag

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva