1 őszi nap a természetben

img

Idén még mindig az ősz évszakát élvezhetjük október végén. Sokan kihasználják ezt a kellemes időjárást egy utolsó rövid kirándulásra, legyen az akár belföldön vagy külföldön. A természet színei gyönyörűek és a kellemes, meleg napsugarak jóleső érzéssel töltik el az embert. Éppen ezért most a természeti látnivalók felé invitáljuk Önöket, melyek ilyenkor teljesen más élményt nyújtanak.

Sokan nem tudják, nem messze az osztrák-magyar határtól található a Myrafälle vízesés, mely több száz méter hosszan rohan le a völgyből. Lenyűgöző látvány a fahídról és a lépcsőrendszerről, mely közvetlenül a víz fölött kanyarog. A duzzasztógátig bártan ajánljuk minden korosztály számára, ahol egy könnyed frissítő vagy ebéd után megpihenve a rutinosabb túrázók bakancsos túrájukat folytathatják Ausztria legvadabb szurdokához, a Kőfal Kanyonhoz (Steinwaldklamm).

Ha már Ausztria, természetesen a hegyek sem maradhatnak el, ha a természetről van szó. Talán a legközelebb hozzánk, mi magyarokhoz Schneeberg található, a Bécsi-Alpok koronázatlan királya. Fogaskerekűvel hódíthatjuk meg, melyen maga Ferenc József császár is utazott. A csúcsról jó idő esetén az egész Alpok tisztán belátható, gyönyörű panorámában lesz részünk.

Északon, Szlovákiában nagy népszerűségnek örvend a pár éve megnyíló Lombkorona tanösvény, melyen végig sétálva, szó szerint a fák felett sétálhatunk. Kétféle módon közelíthető meg az ösvény, gyalog egy emelkedős szakaszon túrázással vagy egy könnyebb módon, felvonóval. Lefelé jövet már ezeken kívül még bobbal is lejöhetünk. A fenyőfából ácsolt sétányon sétálva nem mindennapi élményben lesz részünk páratlan kilátással.  Az ösvény végét egy 20 m átmérőjű kilátótorony koronázza, ahol a legbátrabbak kisétálhatnak az adrenalin hálóra.

Természetesen, csak néhányat ragadtunk ki a számtalan látnivaló közül, de mindenképpen érdemes kihasználni még a jó időt és tartalékolni az élményeket, lehetőség szerint minél többet az esős, rosszabb napokra. Jó kirándulást mindenkinek!

https://adriaholiday.hu/korutazasok/kastelytura-foldalatti-hajokazassal-%3Cp%3E-laxenburgi-kastely--seegrotte-tavas-barlang

https://adriaholiday.hu/korutazasok/seta-a-fak-felett-

https://adriaholiday.hu/korutazasok/a-varazshegyektol-a-varosi-setaig-%3Cp%3E-semmering-fogaskerekuzes-csokoladegyar-latogatas-mariazell-steyr-st-polten

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva