szechenyi-2020

A legszebb karácsonyi vásárok

img

1. Bécs, Ausztria

„Örökzöld” és mindenki által ismert a bécsi Christkindlmarkt. Ilyenkor minden fényárban úszik és az egész város ünnepi díszben pompázik. Sült gesztenye, kandírozott finomságok, puncsvariációk és karácsonyi ajándékok, dekorációk közül választhatunk.

2. Colmar, Franciaország

Forralt borból, finomságokból természetesen itt sincs hiány! Különleges az itteni karácsonyi élmény, mivel maga a város önmagában is egyfajta középkori hangulatot áraszt faragott, romantikus faházaival. Olyan, mintha egy időgéppel visszautaztunk volna a múltba. Ezért is mondják, mesevilág elevenedik meg előttünk Elzász, ezen részein.

3. München, Németország

A legrégebbi német karácsonyi vásár a történészek szerint Münchenben található. Bevett szokás az adventi időszakban a Városháza erkélyéről élő énekeket adnak elő a különböző kórusok; ezzel a nagyvárosi forgatagba különleges és meghitt élményt csempészve.

4. Prága, Csehország

Egymást érik a kisebb nagyobb karácsonyi vásárok, a legnagyobb mégis az Óváros téren található. A helyiek nagyon kedvesek, az árak barátságosak, széles programlehetőségek, kürtöskalácsos, mézeskalácsos bódék, sörkorcsolyák, fajátékok, mutatványosok előadása mindez ünnepi hangulattal fűszerezve…

5. Cesky Krumlov, Csehország

Cesky Krumlov igazi ékszerdoboz, mely az UNESCO világörökség része, az adventi időszakban egy másik arcát mutatja: a régi cseh piacok, Betlehem, az örömteli felvonulások elcserélhetetlen varázsa és költőisége Cesky Krumlovnak.

 

               

Kategóriák

Segítségre
van szüksége?

+36/46 508 688 Nyitva tartás:
Hétfő-Pétek: 08:00 - 16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva