Rab - sziget

Apartmanok az alábbi városokban:
Banjol, Lopar, Rab

Keresés

INTERNATIONAL - Rab

A Rab - Rab szálloda különleges hangulatú szálloda, melynek egyik oka, hogy Rab város szívében, a tengerre néző sétány közelében található. A város központjában lévő boltok, éttermek, bárok és klubok csupán néhány percre vannak a szállodától. A legközelebbi strandhoz egy bájos mediterrán parkon át vezető rövidke sétával juthat el. A szállodával szemben horgonyzó hajócskák mind arra várnak, hogy egy távolibb strandra (akár nudistastrandra) vihessék Önt. 

Légkondicionáló Lift Külső parkolóhely Szabadtéri medence New! Internet Wireless

Rab - sziget

Rab szigetére a Krk szigeti Baska – Lopar komppal, vagy a szárazföldről a Jablanac – Misnjak hajóval juthatunk. A sziget mindössze 94 négyzetkilométer, látnivalóit tekintve azonban minden más szigetet felülmúl.

Az Y alakú sziget északkeleti oldalán a Kamenjak-hegy húzódik. A köves, kopár hegyvonulat fogja fel a szárazföld felől a Velebit-hegységről lezúduló téli bórát. A sziget termékeny nyugati fele erdőktől és mediterrán növényektől zöld, amelyeknek 300 itt eredő forrás biztosít elegendő édesvizet. Kellemes éghajlata nyáron sok napfényt, télen enyhe időt biztosít.

A kis félszigetre épült Rab minden szempontból a sziget központja. Minden évben a turisták ezrei töltik meg a néhány száz fős városkát.

Lopar mellett jelentősebb öblök a Supetarska draga, a Kamporska draga és a Szent Eufémia –öböl. Rab uralkodó éghajlata mediterrán, kellemes nyarakkal és enyhen telekkel. Rab szigetén évente átlagosan 2.464 órát süt a nap. Rab az örökzöld vegetációs szint északi zónájában fekszik, így nyugodtan állíthatjuk, hogy itt található az egész mediterrán térség egyik legszebb feketefenyő-erdeje. A szigeten található számos zöld felület közül kiemelkedik szépségével a védett Komrcar parkerdő, Rab település kellős közepén. Ezért a 16 hektáros különlegességért a rabiak Pravdoj Belia erdésznek tartoznak köszönettel, aki egy közönséges legelőből létrehozta az ország egyik legszebb városi parkját.

Rab

Rab városa a sziget központja és legnagyobb települése. A város egy félszigeten helyezkedik el. Nyugaton a SzentEufémia-öböl, keleten a rabi kikötő határolja. Még Augustus császár idejéből származó városfalak veszik körül. Körvonalai jól felismerhetőek a négy harangtoronyról, amelyek olyanok, mint egy négyárbocos vitorlás. A 11. századi Szűz Mária-templom egyike a román kori templomépítészet legjelentősebb emlékeinek.

Supetarska Draga

Rab északi részének kedves falucskája. A falucska öblében homokos partú szigetecskék vannak, ahova a turisták motorcsónakkal juthatnak át.

A település nevét az ottani Sv. Petar bencés kolostorról kapta. A búvárkodás szerelmesei a Sorinj – fiok közelében elsüllyedt hajók szállítmányát is megtekinthetik, ezzel átélve a kincskeresés élményét.

Lopar

A sziget legészakibb pontja. A városból nyáron komp jár a Krk szigeti Baskába. Loparnak nem kevesebb, mint 22 homokos strandja van, amelyek sekély vizüknek hála a gyerekes családoknak is biztonságos fürdési lehetőséget kínálnak. A lopari Zidine - földnyelven található a mindmáig egyetlen feltárt őskori lelőhely a szigeten, ahol liburn sírhalmokat és sírköveket is találtak.

Loparon a másfél kilométer hosszú Rajskának (Paradicsom) nevezett, homokos strand környékét a turisták San Marinónak hívják. A San Marinó elnevezés nem véletlen, itt született ugyanis Marino nevű kőfaragómester, aki 3. század végén a 4. század elején, Leone nevű rendtársával együtt, remeteéletet folytatott az itáliai Rimini feletti hegyekben. A 11. században szentté avatott, lopari születésű Marinóról nevezték el a világ egyik legkisebb városállamát, San Marinót is, ugyanis ő volt a település egyik alapítója